کالای همراه مسافر شامل چه چیزهایی می شود؟
اگر قصد این را دارید که به خارج از کشور سفر کنید، احتمالاً تعدادی کالا در دست دارید که میخواهید آنها را به مقصد برسانید اما باید بدانید کالایی که با خودتان همراه میکنید، باید تحت چه قوانینی بررسی شده باشد و چه شرایطی دارد تا دچار مشکل نشوید یا معطلی را احساس نکنید یا اصلاً کالای همراه مسافر چیست و چه سقف مجازی برای آن در نظر گرفته شده است که در این مقاله به پاسخ سوال خود میرسید. اگر هم قرار است سفر خود را آغاز کنید و میخواهید کالای همراه با خودتان را به فرودگاه ببرید، با هیراد ترابر ترکیه تماس بگیرید تا اطلاعات تکمیلیتر به صورت جزئی با در نظر گرفتن هزینهها به شما داده شود.
کالای همراه مسافر چیست؟
اگر بخواهیم یک تعریف از آن ارائه دهیم، باید بگوییم که فرض کنید قرار است به خارج از کشور بروید و تعدادی لوازم و وسایل شخصی را با خودتان همراه کنید. یک سری وسایل شخصی هستند که داخل کیف دستی شما جا میشوند و شاید خیلی به چشم نیایند اما لوازم دیگری که داخل چمدانها وجود دارند، به عنوان کالای همراه مسافر تا انتهای مسیر با شما همراه هستند و باید به صورت جداگانه از شما در قسمت باربری هواپیما قرار بگیرند. اگر کالای شما طبق قوانین همراه شده باشد و میزان آن طبق حد مجاز باشد، نیازی ندارید که بخواهید هزینه گمرک را پرداخت کنید. مهمترین نکتهای هم که باید در نظر بگیرید تا دچار معطلی یا برگشت کالا نشوید، این است که بار شما غیرتجاری باشد.
همراه کردن کالاهایی که جزو کالاهای رایج به شمار میآید، مجاز است و اشکالی به آن وارد نیست. مثلاً تلفن همراه، لپ تاپ، دوربین یا مقدار کمی مواد غذایی، لوازم آرایشی و صنایع دستی اشکالی ندارد اما مقدار بالاتر از این حد، باید به عنوان کالای همراه مسافر تلقی شود و قوانین خاصی برای آنها اعمال میگردد.
سقف مجاز برای ورود کالای مسافری
اینکه نوع کالای شما چیست، در سقف مجاز آن تاثیرگذار است. محدودیت های خاصی برای بعضی از کالاها در نظر میگیرند؛ مثلاً کالایی مثل سنگهای قیمتی، فرش، طلا، گوشی و گلیم شرایط متفاوتی دارند. نکتهای که باید قبل از آشنایی با سقف مجاز ورود کالای همراه مسافری، آن را در نظر بگیرید، نوسانات بازار است.
نوسانات بازار باعث شده تا سقف مجاز ارز همراه و دریافتی مسافران، یک سری تغییر و تحولاتی داشته باشد و نرخ آن هم تغییر کند اما مبلغ ۵۰۰۰ یورو به عنوان سقف مبلغ پرداخت گمرک برای کالای همراه مسافر از مرزهای هوایی در نظر گرفته میشود.
از دیگر مرزها سقف مجاز ۲۰۰۰ یورو است. علت این عددی که در نظر گرفته شده، این است که سرمایه داخل کشور حفظ شود و دولت بتواند از خروج سرمایه جلوگیری کند اما اگر قرار باشد که ارز وارد کشور شود، هیچ محدودیتی برای این موضوع در نظر گرفته نمیشود و حتی بیش از ۱۰ هزار دلار یا ارز معادل آن هم اشکالی ندارد.
کالاهای مجاز برای مسافران وارد شده به کشور
طبق ماده ۱۳۸ آیین نامه اجرایی مربوط به قانون امور گمرکی مسافرین ورودی به داخل کشور، تعدادی کالاها هستند که برای مسافران ورودی مجاز تلقی میشوند. فرقی ندارد که شما فرد ایرانی یا اتباع خارجی باشید؛ در هر صورت امکان این را دارید که کالاهای غیر تجاری را با خودتان همراه کرده و آنها را ترخیص کنید. البته برای کالاهای نو که هرگز قبلاً استفاده نشدهاند، سقف این مبلغ ۸۰ دلار است. یعنی شما به ارزش ۸۰ دلار میتوانید کالای نو با خودتان همراه داشته باشید که قطعاً ماهیت شرعی و قانونی آن باید مورد بررسی قرار بگیرد.
از طرفی لازم به ذکر است که کالای نو نمیتواند شامل محصولاتی مثل تلویزیون، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی، جاروبرقی، کولر گازی، یخچال فریزر، رادیو، ضبط یا اجاق گاز باشد. در واقع همه مواردی که نام بردیم، هرگز در لیست مجاز کالای همراه مسافر قرار نمیگیرد اما کالاهایی که مجاز هستند و حین ورود میتوانید آنها را با خودتان همراه کنید، شامل موارد زیر میشوند:
- لوازم آرایش
- پارچه
- چمدان و ساک
- لوازم ورزشی
- دوچرخه
- سه چرخه
- گل مصنوعی
- فرش ماشینی
- کیف
- لباس
- کفش
- لوازم بهداشتی
- مواد غذایی غیر الکلی
- ظروف
- لوازم تحریر
- لوازم کامپیوتری
- زیورآلات بدلی
اگر هم قرار است با خودتان دارویی به همراه داشته باشید و این دارو به اندازه مصرف شخصی شما باشد، مجاز بوده و مشکلی به وجود نخواهد آمد و البته حتماً باید نسخه آن را هم ارائه کنید که در غیر این صورت نباید دارویی را با خودتان همراه کنید.
حمل کردن سیگار به میزان انبوه مجاز نیست. برای سیگار برگ فقط ۵۰ عدد، اجازه وارد کردن به کشور دارید. برای تنباکو هم میزان مجاز ۲۵۰ گرم است.
در مورد حمل طلا و نقره و زیور آلاتِ از این جنس، حداکثر ۱۵۰ گرم از لحاظ وزنی مجاز هستید که آنها را با خودتان همراه کنید. یعنی هر فرد اجازه دارد که با خودش یک عدد انگشتر، یک عدد گردنبند، حداکثر ۶ عدد النگو و یک جفت گوشواره داشته باشد که در غیر این صورت اجازه ورود کالا صادر نخواهد شد.
در مورد مقدار ارز مجاز همراه مسافر هم باید بگوییم افرادی که وارد کشور میشوند، حداکثر میتوانند تا ۱۰ هزار یورو یا ارز معادل آن را با خودشان همراه داشته باشند. اگر قرار است بیشتر از این مقدار با خودتان همراه کنید، باید اظهارنامه ارزی از یکی از بانک های ملی در مبادی ورودی اخذ کرده و ارائه دهید تا گواهینامه و مجوز برای شما صادر گردد.
کالاهای ممنوعه برای مسافران
در مورد کالای همراه مسافر تعدادی اقلام ممنوع به حساب میآیند و با هیچ ترفند یا تبصرهای نمیتوانید آنها را وارد کشور کنید که شامل موارد زیر هستند:
- تمامی سلاحهای سرد و گرم
- مواد محترقه و منفجره
- نشریاتی بادمحتویات خلاف شئونات اسلامی و ملی
- کالای دارای هویت فرهنگی یا میراث ملی یا کالای عتیقه
- فیلم و عکسهای مغایر با شئونات ملی و اسلامی
- ابزار آلات قمار و شرطبندی
- ابزار آلات فالگیری و رمالی
- مشروبات الکلی
- کالای مغایر با قانون جمهوری اسلامی ایران و شرع
لازم به ذکر است که تمامی مواد اولیه و قطعات مربوط به کارگاه تولیدی و واحدهای صنعتی به عنوان کالای همراه با مسافر نباید وارد کشور شود.
کلام آخر
با تمام توضیحات بالا متوجه شدید که کالای همراه مسافر چیست و چه مواردی را شامل میشود. ما در این مقاله به طور کامل برایتان توضیح دادیم که چه کالاهایی مجاز هستند و چه کالاهایی با یک سری تبصرهها و قوانین باید وارد کشور شوند و چه کالاهایی به طور کل ممنوع میباشند تا اگر شما هم قصد سفر دارید، راحتتر کارتان را پیش ببرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.