فریت بار چیست؟
زمانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارید، مسئله مربوط به حمل کالا بیش از هر چیز دیگری اهمیت پیدا میکند. قطعا شما میخواهید با کمترین هزینه به بهترین حالتِ ممکن لوازمتان را به مقصد برسانید. احتمالاً خیلی از شما به سراغ روش فریت بار میروید، زیرا میدانید که یکی از بهترین روشها برای حمل کالا است اما سوالی که وجود دارد، این است که انواع روشهای فریت بار یا حمل بار چیست و کدام یک میتواند برایتان گزینه بهتری باشد. در ادامه با توجه به ویژگیهایی که مطالعه میکنید، میتوانید روش مناسب برای خودتان را انتخاب کنید اما اگر هم اکنون قصد انجام این کار را دارید، میتوانید با هیراد ترابر ترکیه تماس بگیرید.
تعریف فریت بار چیست؟
از آنجایی که ما در دنیای تکنولوژی زندگی میکنیم، در نتیجه همیشه راهکارهایی وجود دارد تا بتوانیم سریعتر به هدف خودمان برسیم. مسیر حمل و نقل هم از این قاعده و پیشرفت مستثنا نیست. مسیرهای مختلفی که برای جابجایی و حمل و نقل استفاده میشود، همیشه به صورت مستقیم نیستند. یکی از روشها و تجهیزاتی که باعث میشود ما سریعتر به هدف خود در مورد حمل و نقل کالا برسیم، فریت بار است. فریت بار به معنای حمل و نقل محموله و بار است که میتواند از طریق دریا، هوا، راه آهن یا جاده باشد. کلمه فریت هم همان کالای فیزیکی است که محدوده وزنی مشخصی دارد.
انواع روشهای حمل بار و فریت بار
اگر میخواهید با انواع روشهای فریت بار آشنا شوید، باید بگوییم که سه نوع روش هستند که بار شما از طریق یکی از آنها قرار است به مقصد برسد و شامل موارد زیر میشود:
حمل و نقل دریایی
طبق آماری که از سازمان تجارت جهانی در سال ۲۰۱۵ به دست رسیده، حدوداً ۱۷۷ میلیون کانتینر حمل از طریق راه دریایی یک کار کاملاً رایج و پرطرفدار است و کالاها با توجه به اندازه و حجمی که دارند، از طریق راههای دریایی میتوانند حمل شوند. مزیتی که در مورد این روش وجود دارد، این است که ارزانترین نوع روش جابجایی کالا به حساب میآید.
اگر شما هم برای دریافت بار عجله داشته باشید، میتوانید از این طریق اقدام کنید. چون نسبت به دیگر روشها زمان بیشتری از شما میگیرد. اگر قرار است بار تجاری حمل کنید یا بارتان به صورت فلهای و عمده است، این روش مناسبترین گزینه است. خیلی از افراد از طریق فریت بار دریایی کالاهایی مثل محصولات کشاورزی، محصولات مایع، سنگ آهن، زغال سنگ، نفت خام، بنزین و موارد اینچنینی را حمل میکنند.
مزایای فریت بار دریایی شامل موارد زیر است:
- طیف گستردهای از محصولات با ماهیتهای مختلف قابلیت جابجایی از این طریق را دارند.
- جابجایی بار از طریق روش دریا میتواند در حجم زیاد انجام شود. یک کانتینر با حجم ۴۰ فوت میتواند ۲۵ تن بار را داخل خودش جای دهد.
- از بین همه روشهای فریت بار و حمل و نقل، بهترین روش برای حفظ سلامت محیط زیست به حساب میآید.
- از لحاظ اقتصادی کاملاً به صرفه است.
- سراسر دنیا از این روش استفاده میکنند و از طریق دریا میتوان به تمامی نقاط جهان دسترسی پیدا کرد.
حمل و نقل هوایی
در بین انواع روشهای فریت بار روش هوایی هم خیلی پرطرفدار است. طبق یشبینی های انجام شده تا ۱۵ سال آینده به خاطر افزایش سطح تولید ناخالص داخلی کشور، حمل و نقل هوایی بیش از همه روشهای فریت بار افزایش پیدا میکند. علت پرطرفدار بودن این روش، سرعت بالای حمل و نقل است. حتی در سال ۱۹۹۷ استیو جابز یک راهکار نوآورانه را برای حمل و نقل از طریق هوا برای قطعات کامپیوتری در پیش گرفت.
تا قبل از آن آنها از روش دریایی استفاده میکردند اما او با ۵۰ میلیون دلار هزینه، فضای حمل بار تمام شرکت های هواپیمایی را در روزهای تعطیل پرداخت کرد و از این طریق قطعات کامپیوتر iMAC را از طریق راههای هوایی به کل جهان تا قبل از شروع کریسمس ارسال کرد و این یک مزیت بسیار بزرگ برای شرکتش بود.
شرکتهای خرده فروشی و صنایع خودروسازی هم از این طریق برای حمل و جابجایی کالاهای خود استفاده میکنند اما لازم به ذکر است که بخاطر سرعت بالای جابجایی، شما باید هزینه زیادی را هم پرداخت کنید. از طرفی سوخت هواپیما خیلی گران است که باز هم در افزایش هزینهها تاثیرگذار است.
مزایای فریت بار هوایی شامل موارد زیر است:
- حمل و نقل با سرعت خیلی بالا نیاز به جابجایی کمتر برای محموله و بار.
- اسناد کمتر برای حمل و نقل.
- زمان کوتاه برای رسیدن بار و قابل پیش بینی بودن این مدت زمان.
- حفظ امنیت کالا.
حمل و نقل زمینی
از بین انواع روشهای فریت بار، حمل و نقل زمینی هم یکی از رایجترین و بهترین گزینهها برای روشهای جابجایی کالا به حساب میآید که در قارههای مختلف از جمله اروپا، آفریقا، آمریکای شمالی و در آسیا مورد استفاده قرار میگیرد. فقط یک سری محدودیتها در این روش وجود دارد؛ مثلا اینکه فضای بار در این روش محدود است و حجم زیاد کالا را نمیتوان با آن جابجا کرد.
اندازه کالا هم باید کاملاً مشخص باشد. این روش میتواند تحت تاثیر شرایط آب و هوایی جاده و ترافیک قرار بگیرد و کمی زمان ترخیص کالا به تعویق بیفتد.؛ همچنین حتماً باید راههای دسترسی زمینی در آن مقصد خاص وجود داشته باشد تا موفق به انجام این روش شوید.
مزایای فریت بار زمینی شامل موارد زیر است:
- هزینه آن مناسب است.
- سرعت برنامهریزی و زمانبندی حمل و نقل در آن بالا است.
- حمل و نقل به صورت مستقیم از درب کارخانه تا درب انبار مشتری انجام میشود.
- خدمات انعطافپذیر و قابل تغییراتی برای آن وجود دارد.
- در آن نسبت به دیگر روشهای حمل و نقل در هزینههای بستهبندی صرفهجویی میشود.
- قابلیت پیگیری لحظهای برای موقعیت کالا از طریق تماس با راننده وجود دارد.
کلام آخر
انواع روشهای فریت بار یا حمل بار متنوع هستند و هر کدام مزایای خودشان را دارند. این که شما کدام روش را انتخاب کنید, بستگی به نوع بار شما، بودجهبندی مالی و زمانبندیتان دارد که ما در این مقاله تمامی ویژگیهای این روشها را برایتان توضیح دادیم تا شما هم بتوانید یک برنامهریزی درست برای انتخاب این روشها داشته باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.